6 beneficii ale consumului de ceai verde

Ceaiul verde este consumat in diferite ipostaze. Unii il consuma din placere, atunci cand lectureaza o carte sau vizioneaza un film, altii il consuma ca sa se incalzeasca dupa o zi petrecuta in frig. Mai este o categorie de oameni, care consuma ceaiul verde pentru beneficiile sale asupra organismului. Sa vedem care sunt aceste beneficii:

Ajuta la detoxifierea organismului. Majoritatea persoanelor care consuma ceai verde cu regularitate au ca scop detoxifierea organismului si scaderea in greutate. Cofeina care se regaseste in ceaiul verde are ca efect accelerarea metabolismului si a sistemului digestiv, eliminand toxinele din organism. Totodata, ceaiul verde stimuleaza functionarea rinichilor, prevenind retentia de apa. Studiile arata ca persoanele consumatoare de ceai verde pot scapa de 1-2 kilograme pe luna daca consuma zilnic 2-3 cani de ceai.

Previne afectiunile cardio-vasculare. Beneficiile mai putin cunoscute ale ceaiului verde sunt cele legate de afectiunile cardio-vasculare. S-a dovedit faptul ca ceaiul verde este la fel de eficient ca si aspirina pentru subtierea sangelui, prevenind in acelasi timp si cresterea tensiunii arteriale. Cercetatorii au descoperit faptul ca 2-3 cesti de ceai verde pe zi pot scadea aparitiei bolilor de inima cu mai mult de 30%.

Scade nivelul colesterolului din sange. Consumul de ceai verde ajuta la scaderea colesterolului ”rau” din sange, numit si LDL, si la scaderea trigliceridelor. Acest efect benefic asupra organismului se datoreaza in mare parte unei substante regasite in ceaiul verde, numita catechine. Totusi, daca urmati un tratament medicamentos pentru scaderea colesterolului, nu este indicat sa renuntati la ei in favoarea ceaiului verde, ci sa folositi ceaiul verde ca adjuvant.

Energizeaza trupul. Datorita antioxidantilor si a teinei din ceaiul verde, puteti inlocui cu succes cafeaua de dimineata cu o cana de ceai. Cofeina din ceaiul verde se elibereaza mult mai lent decat cea din cafea, dandu-va energie pentru toata ziua. Totodata, consumul de ceai verde stimuleaza capacitatea de memorare si de concentrare.

Previne cancerul. Ceaiul verde contine diverse substante precum EGCG sau catechine care ajuta organismul sa lupte impotriva celulelor canceroase fara sa afecteze alte tesuturi si totodata opresc evolutia acestor celule. Studiile arata ca ceaiul verde este eficient mai ales in cazul cancerului de san, de plamani sau de colon.

Elimina migrenele. Ceaiul verde este folosit de mii de ani de catre chinezi in tratarea cu succes a migrenelor. Efectul de eliminare a durerilor neplacute de cap se datoreaza antioxidantilor pe care ii regasim in ceaiul verde. Data viitoare cand va confruntati cu o durere de cap care nu va lasa in pace, inainte de a deschide sertarul cu medicamente, luati in calcul si consumarea unei cesti de ceai verde aromatizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *