Acneea si ceaiul verde

Ceaiul verde este o bautura facuta din frunze uscate de Camallia sinensis, un arbust local din Asia. Ceaiul verde este un tip de ceai facut exclusiv din frunzele de Camellia sinensis. Exista trei tipuri principale de ceai: verde, negru si maroniu. Diferenta dintre ceaiuri consta in procesarea lor.

Ceaiul verde este facut din frunze nefermentate si contine cea mai mare concentratie de antioxidanti puternici numiti polifenoli. Consumul de ceai verde este asociat frecvent cu diferite proprietati de promovare a sanatatii. Ceaiurile verzi au devenit o parte integranta a remediilor de acasa, incepand cu ingrijirea pielii si a dintilor pana la masuri de ingrijire preventiva.

benefits-green-tea-acneCeaiul verde este destul de diferit in comparatie cu alte ceaiuri prin faptul ca nu este fermentat. Acest valoros ceai din plante este aburit foarte rapid dupa ce este recoltat, pentru a pastra toate ingredientele sale active intacte. Antioxidantii ceaiului verde s-au aratat a fi foarte benefici pentru preventia acneei.

Acneea este o situatie comuna la adolescenti si adulti totodata, si nu face exceptie de la teorie ca un remediu facut acasa poate cateodata sa faca mai bine. Activitatea hormonala hiperactiva, care este un factor important in eruptia acneica, poate fi limitata prin folosirea ceaiului verde. Consumul de ceai verde ajuta la curatarea organismului dumneavoastra de la interior spre exterior iar in timp ce aplicati crema locala, care se duce direct in pielea dumneavoastra, va ajuta sa tratati si sa preveniti acneea de la baza.

Ceai verde cu iasomie

Ceaiul verde cu iasomie este extrem de revigorant si este minunat pentru a va stinge setea. Ceaiul verde cu iasomie este facut la inceput cu un ceai verde chinezesc. Iasomia nu este tocmai un soi de ceai verde, dar este un ceai amestecat cu frunze de ceai verde si flori de iasomie. Florile dau ceaiului un gust foarte racoritor si o aroma parfumata.

Cofeina din ceaiul verde

Ceaiul verde contine cofeina. Cofeina este un drog, care actioneaza ca un tonic pentru inima si sistemul nervos central, si determina cresterea tensiunii arteriale intr-un timp foarte scurt, desi nu exista vreo dovada clara ale efectelor pe termen lung in ceea ce priveste tensiunea arteriala. Ceaiul verde fara cofeina are un gust placut cu o activitate puternica a antioxidantilor si poate fi util pentru tratamentul sau preventia cancerului, pentru formarea de colagen, arteroscleroza, nivelul trigliceridelor si colesterolului.

Efectele secundare ale ceaiului verde

Ceaiul verde contine cofeina, catechine si acid tanic, toate aceste trei substante fiind puse in legatura cu riscurile din timpul unei sarcini. O folosire indelungata a ceaiului verde poate fi legata de cancerul de esofag. Pot avea loc diferite reactii alergice la ceaiul verde. Nu se recomanda folosirea ceaiului verde inainte de a vorbi cu medicul dumneavoastra daca aveti probleme cardiace sau cu tensiunea arteriala, boli renale si anxietate sau tulburari nervoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *