Beneficiile pentru sanatate oferite de ceaiul oolong

Beneficiile pentru sanatate oferite de ceaiul oolong includ diminuarea afectiunilor cronice de sanatate precum afectiunile cardiace, bolile inflamatorii si nivelurile crescute de colesterol, oferind in acelasi timp antioxidanti esentiali, promovand structura osoasa superioara, o piele robusta si o buna sanatate dentara. Ceaiul oolong este parfumat cu o aroma de fructe si un miros placut. In ciuda continutului sau de cafeina, el poate fi inca extrem de relaxant pentru baut.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului oolong sunt, practic, duble din cauza calitatilor combinate de ceai negru si ceai verde. Conform Asociatiei de Ceai din Statele Unite, ceaiul oolong se incadreaza undeva intre ceaiul verde si ceaiul negru, dupa cum frunzele sale sunt doar partiale oxidate. Exista numeroase tipuri de ceai in aceasta lume; dar ceaiul oolong ar putea fi unul din cele mai benefice.

ceaiul oolongOrginile ceaiului oolong dateaza de aproape 400 de ani, cand si-a gasit o larga utilizare in China. Este un ceai verde semi fermentat, dar procesul de fermentare este oprit de indata ce frunzele de ceai incep sa-si schimbe culoarea.

Valoarea nutritionala a ceaiului oolong

Ceaiul este un dar natural bogat in antioxidanti. Contine, de asemenea, vitamine si minerale esentiale precum calciu, mangan, cupru, beta-carotina, seleniu si potasiu, precum si vitaminele A, B, C, E si K. In plus, contine acid folic, niacinamida si alti alcaloizi detoxifianti. Acesta se dezvolta in procesul de semi-fermentare, oferind ceaiului oolong numerosi compusi polifenolici, adaugand ceaiului oolong chiar si mai multe beneficii valoroase asupra sanatatii. Ceaiul oolong contine, de asemenea, cafeina, dar si teofilina și teobromina, care sunt asemanatoare cafeinei care, atunci cand sunt consumate, pot stimula sistemul nervos.

Beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului oolong

Diversele beneficii asupra sanatatii ale ceaiului oolong sunt, dupa cum urmeaza:

Managementul greutatii

Compusul polifenolic gasit in ceaiul oolong este foarte eficient in controlarea metabolismului grasimilor din organism. Acesta activeaza anumite enzime, imbunatatind astfel functiile celulelor adipoase din organism. Se crede ca un consum zilnic de ceai oolong poate reduce obezitatea. Mai multe studii vaste trebuie facute pe oameni, insa studiile timpurii sunt foarte promitatoare. Intr-un studiu asupra animalelor, soarecii carora li s-au dat polifenoli, in plus fata de o dieta cu un continut ridicat de grasimi si de zaharuri, au aratat in continuare o scadere in greutatea corporală totală și indicele de grăsime. Unele studii timpurii au aratat de fapt ca acest continut de cafeina a fost ingredientul activ din spatele pierderii in greutate, dar acum se pare a se datora in principal polifenolilor. Se pare ca elementele componente active din ceaiul oolong fac ca grasimea sa lucreze pentru tine!

Originally posted 2015-07-28 14:00:41.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *