Ceaiul Matcha

Matcha întrece celelalte ceaiuri verzi în primul rand prin faptul că este un bun luptător împotriva cancerului.

În fiecare zi, nenumărați oameni aruncă antioxidanți și minerale valoroase. De exemplu, acest lucru se întâmplă când fierbem o cană cu ceai deoarece apa poate să extragă doar o mică parte din beneficiile ceaiului. De fapt, majoritatea proprietăților ceaiului rămâne nefolosită, ascunsă în frunzele ceaiului, ceea ce ne arată că singura modalitate de a beneficia de toate calitățile ceaiului ar fi consumul frunzelor întregi. Însă, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să începem să consumăm frunze de ceai. Cea mai simplă soluție este să ne bucurăm de o cană de matcha.

ceai verde matchaDatorită faptului că frunzele de matcha nu sunt procesate, acestea oferă tot arsenalul de vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi pe care le poate avea un ceai verde. Aceasta este o proprietate unică a ceaiului matcha, fiindcă nici un alt ceai verde nu își păstrează proprietățile intacte. Se crede că o cană de matcha este echivalentul a cel puțin zece căni de ceai verde. Iar când vine vorba de ajutorul acordat organismului nostru pentru a-și menține echilibrul, matcha nu are concurenți.

Cea mai dezbătută problemă în nutriție este faptul că antioxidanții intervin într-un mod natural împotriva bolilor cronice, dar și faptul că previn îmbătrânirea. Astăzi există o varietate de fructe și legume care sunt lăudate pentru antioxidanții lor, ceea ce duce la o serie de produse cu tot felul de pretenții. Dar matcha nu are competitor! Experții universității din Tufts au descoperit că matcha deține de douăzeci de ori mai mulți antioxidanți decțt rodiile sau afinele.

Unul dintre cele mai neașteptate beneficii pe care băutorii de ceai matcha le-au experimentat este o creștere a energiei pe durata întregii zile. Într-un studiu, cercetătorii au încercat să demonstreze că acest lucru se datorează cafeinei pe care o conține matcha, însă au descoperit că , de fapt, este vorba de combinația dintre proprietățile naturale ale ceaiului matcha.

ceai matchaAlt beneficiu al consumului de ceai matcha este scăderea în greutate. Stimulează metabolismul și arde grăsimile. Matcha nu stresează organismul deoarece nu crește presiunea sângelui sau bătăile inimii.

Verde este culoarea sănătății. Matcha ajută și la curătarea organismului de tot ceea ce ar putea să ne dăuneze. Clorofila, elementul care oferă ceaiului verde culoarea caracteristică, este și un puternic detoxifiant ce ajută la eliminarea substanțelor chimice din organism. Și datorită faptului că matcha este atent crescută și ferită de razele soarelui, este mult mai bogată în clorofilă decât alte tipuri de ceai verde. Astfel, dacă ne dorim un organism fericit, putem să începem prin consumul a unei căni de matcha pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *