Ceaiul verde cu ghimbir

Ghimbirul este un rizom iute cu multe beneficii asupra sanatatii. Este un bun ajutor pentru sistemul nostru digestiv si ajuta la buna functionare a organismului nostru.

ghimbirSe spune ca este bine sa consumam o cana de ceai verde cu ghimbir inainte de masa si chiar in timp ce mancam, insa nu trebuie sa exageram cu ingerarea acestei bauturi. Principala proprietate a acestei combinatii este faptul ca relaxeaza musculatura si ajuta astfel la buna functionare a sistemului digestiv. Balonarea si crampele, a caror principala cauza este tensiunea in tractul gastrointestinal, pot fi tinute sub control prin consumarea ceaiului verde cu ghimbir. Prin stimularea procesului de digestie si de relaxare a musculaturii tractului digestiv, ceaiul verde cu ghimbir ajuta la creearea unui echilibru in ceea ce priveste tranzitul nostru intestinal.

Ceaiul verde cu ghimbir –  un ajutor pentru digestie

Desigur, tot despre acest ceai se spune ca este un remediu eficient in ceea ce priveste arsurile la stomac. Este si un tratament util pentru greata si raul de miscare. Exista unele studii care arata ca ceaiul de ghimbir ar fi mai benefic decat unele medicamente prescrise pentru astfel de simptome. Compusii care se gasesc in ghimbir s-au dovedit a fi utili in reducerea inflamatiei, fiind un tratament util pentru cei care sufera de artrita. Consumul regulat al ceaiului verde cu ghimbir ajuta la reducerea simptomelor racelii, a gripei si a altor boli respiratorii.

ceai verde cu ghimbirDesi nu exista dovezi stiintifice concludente, ceaiul verde cu ghimbir are si efecte secundare. Persoanele care sufera de boli ale inimii, diabet sau tulburari de coagulare a sangelui ar trebui sa consulte medicul inainte de a incepe o cura cu ceai verde cu ghimbir. Desi ghimbirul este un bun ajutor in ceea ce priveste greturile de dimineata, femeilor gravide li se recomanda un consum cat mai mic din aceasta bautura, fiindca ceaiul verde contine si cafeina, ceea ce ar putea afecta sarcina. Desigur, in timpul alaptarii nu este recomandat consumul acestei bauturi.

Consumul in exces al ceaiului verde cu ghimbir poate irita esofagul si stomacul. Insa, consumul moderat, maxim doua sau trei cani pe zi, poate creea o armonie in interiorul nostru. Cel mai propice moment pentru a savura aceasta bautura este la amiaza, inainte de masa sau in timpul mesei. Se recomanda ca acesta sa fie consumat cu inghitituri mici, tocmai fiindca ghimbirul actioneaza in primul rand asupra sistemului digestiv. Consumul rapid a unei cani de ceai verde cu ghimbir poate duce la efecte secundare, cum ar fi iritarea stomacului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *