Ceaiul verde cu scortitoarta

Scorțișoara este considerată de către numeroși oameni o adevărată sursă de sănătate, fiindcă reduce colesterolul și scade nivelul zahărului din sânge. De asemenea, este recomandat să consumăm o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră pentru a menține un nivel echilibrat al zahărului din sânge. Cea mai bună modalitate de a se administra această doză zilnică este amestecul cu ceaiul verde sau negru.

scortisoaraCea mai atractivă caracteristică a scorțișoarei este presupunerea că ar contribui și ea la scăderea în greutate, însă, la fel ca în cazul ceaiului verde, acest lucru se întâmplă pentru scurt timp, iar rezultatele sunt foarte puțin evidente. Datorită capacității sale de a ajuta la procesarea zahărului, scorțișoara este considerată ca fiind un bun ajutor în ceea ce privește reducerea acumulării de grăsime în organism.

Chiar dacă există numeroase ceaiuri cu romă de scorțiloară, nimic nu se compară cu gustul un pic picant aromat de ceaiul verde. Rețeta ceaiului de scorțișoară este foarte simplă. Se poate prepara fie cu scorțișoară, fie cu un băț de scorțișoară. Aveți aici lista cu ingredientele necesare:

  • un băț de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară pudră
  • apă clocotită
  • un piculeț de ceai verde/negru
  • lapte sau alți îndulcitori ( o felie de portocala/lămâie, zahăr, miere) după preferințele proprii

Prepararea ceaiului verde cu scortisoara

Dacă optați pentru bățul de scorțișoară, acesta trebuie rupt în bucățele și adăugat în ceașcă. La fel se întâmplă și dacă folosiți pudra. După acestea, se adaugă apa clocotită peste scorțișoară. Se lasă în jur de opt/ zece minute în apa fierbinte, iar după aceea, dacă se folosește bățul de scorțișoară, acesta se scoate (un băț de scorțișoară poate fi folosit pentru mai multe căni de ceai în funcție de cât de tare ne place ceaiul verde cu scortisoara).

ceaiul verde cu scortisoaraSe adaugă și pliculețul de ceai verde și se lasă două minute. Se scoate și acum se pot adăuga îndulcitorii sau laptele cald. Se spune că o linguriță de miere este un plus de sănătate pentru organism și oferă un gust delicios ceaiului cu scorțișoară. Iar dacă doriți să aveți parte de un tratament special, puteți să adăugați o felie de porocală și puțină frișcă. Varianta aceasta merge foarte bine acompaniată de o carte bună.

Această rețetă devine din ce în ce mai populară. Cu o aromă îmbătătoare, cu un gust liniștitor și o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, scorțișoara este un plus minunat pentru cana noastră de ceai. Iar pentru a avea parte de o experiență și mai uimitoare, se poate încerca rețeta de mai sus fără a se adăuga pliculețul de ceai. Astfel, putem compara gusturile celor două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *