Ceaiul verde si diabetul zaharat

Ceaiul verde este bautura minune din fiecare bucatarie. Beneficiile sale asupra sanatatii sunt majore, si, ca atare, trebuie luate in considerare. Ceaiul verde are o influenta benefica asupra unui mare numar de tulburari ale sanatatii in general. Diabetul este o boala asupra careia ceaiul verde poate avea efecte benefice, fiind des utilizat in asistarea diabeticilor, in special in ajutarea celor care sufera de diabet de tip 1. Ceaiul verde actioneaza rapid, ajutand la reglarea nivelului de glucoza din sange.

ceaiul verde si diabetulUnele cercetari facute pe animale arata ca prevenirea diabetului zaharat poate fi atinsa prin consumul regulat de ceai verde. Oricum, acest ceai este benefic in special pentru persoanele care sufera de acest tip de boala. In principal, diabeticii de tip 1 sunt incapabili de a produce insulina, cea responsabila pentru descompunerea glucozei in sange. Tocmai consumul de ceai verde ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Prin urmare, diabeticii obtin beneficii importante asupra sanatatii, si reduc din asprimea bolii.

Ceaiul verde nu are puterea de a vindeca diabetul zaharat, insa poate fi de un real ajutor pentru persoanele care sufera de aceasta boala. Acest ceai poate lupta impotriva diabetului zaharat prin continutul sau bogat in vitamine si antioxidanti. In plus, datorita masei ridicate de compusi fenolici, ceaiul verde reduce grasimea din organism, scade presiunea arteriala, si are efect de detoxifiere a organsimului. Chiar daca aceste lucruri nu par a avea legatura cu boala in sine, sunt detalii care fac diferenta dintre o stare de sanatate buna si o stare de sanatate precara.

ceai verdeUn alt compus din ceaiul verde care ajuta la ameliorarea diabetului zaharat este EGCG. Acest ingredient continut de ceaiul verde este activ, si are efect asupra nivelului de insulina din organism, ajutand de asemenea la eliberarea antioxidantilor in corp. In plus, ceaiul verde este cunoscut ca fiind un bun energizant, ameliorand oboseala diabeticilor.

In concluzie, ceaiul verde este cu adevarat un produs benefic pentru sanatate, si acest lucru este valabil atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru cele care sufera de diabet zaharat, sau de alte tipuri de diabet. Consumul recomandat de ceai verde pe zi este de 2 pana la 4 cani, depinzand de efortul facut. Diabetul zaharat poate fi usor ameliorat prin consumul de ceai verde, deoarece acesta ajuta la descompunerea glucozei si, de asemenea, la scaderea glicemiei. Acest lucru se datoreaza unei serii de factori, in fruntea acestora stand substanta EGCG, care se gaseste in principal in ceaiul verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *