Ceaiuri recomandate in timpul sarcinii

Sarcina indica faptul ca o femeie este gravida. In noua situatie, femeia trece printr-o serie de stari specifice, care ii creeaza: ameteli, greata, stari de nervozitate, de slabiciune etc. In cele ce urmeaza vom face cateva reco­mandari cu tratamente naturiste:

ceaiuri pentru femeile insarcinateTratamentul starilor de ameteala si greturi ale gravidelor

Va recomandam sa beti ceaiul din coada-soricelului sau sa consumati o cana.de bitter suedez pe zi. Infuzia din coada-soricelului se prepara din 1-2 lingurite de flori oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi,

Ceaiuri pentru tratarea suferintelor hepatobiliare la femeile insarcinate

Va recomandam ceaiurile de: galbenele, patlagina, urzica.

Tratarea starilor de nervozitate

Cel mai indicat remediu este ceaiul de sunatoare. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori oparite in 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi.

Pentru a-si asigura o stare de bine, gravidele vor bea, seara, inainte de culcare, o cana de ceai preparat dupa reteta:

  • flori de musetel        50 g
  • flori de menta          50 g
  • frunze de roinita       50 g
  • frunze de busuioc   150 g.

Pregnant  woman sitting on a sofa and drinking herbal teaCeaiul se obtine din 2 lingurite de amestec vegetal bine maruntit, omogenizat, oparit cu 250 ml de apa clocotita. Ceaiul se lasă la infuzat 10-15 minute.

Sa prevenim aparitia vergeturilor cu ajutorul ceaiurilor

Se recomanda ca dimineata, la pranz si seara, gravida sa se maseze pe piept, pantec, solduri, fese, coapse cu ulei vegetal. Cel mai recomandat este amestecul de ulei din limba-mielului cu ulei din brancuta. Acest masaj va asigu­ra o piele (dupa nastere) fina, catifelata, neteda.

Originally posted 2015-10-07 14:03:23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *