Insuficienta galactogena

Insufienta galactogena reprezinta o disfunctie a glandelor mamare si este caracterizata prin secretia scazuta de lapte. Pentru a stimula functia glandelor mamare, in perioada lauziei se vor folosi ceauri de: anason, chimion, coriandru, fenicul, busuioc.

  • Tratamentul cu ceai de fenicul

Infuzia se prepara din 1/2 lingurita de fructe de fenicul, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Acest ceai stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza.

  • Tratamentul cu ceai de busuioc

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de frunze maruntite, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, dupa mesele principale.

  • Tratamentul cu ceaiul de anason

Infuzia se prepara din 1/2 lingurita de fructe de anason, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi.

  • Tratamentul cu ceai de coriandru

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de fructe de corian­dru, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi.

In cazul in care lauza a fost adusa in stare de „furia laptelui“, oprirea secretiei de lapte se va face cu ceaiul preparat după reteta:

– frunze de nuc       30 g

– frunze de salvie    60 g

– conuri de hamei    60 g

Infuzia se prepară dintr-o lingura de amestec vegetal oparit cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2 cani de ceai pe zi.

In uz extern recomandam ca pacienta sa-si puna cataplasme calde pe sani cu un decoct preparat din 2-3 linguri de coaja de stejar maruntita, fiarta in 250 ml de apa, timp  de 20-30 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *