Lupta impotriva cancerului cu ajutorul ceaiului verde

Ceaiul verde a devenit foarte cunoscut datorita proprietatilor sale antioxidante dar si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii. Cercetatorii chinezi sustin ca un consum regulat de ceai verde tine cancerul la distanta. S-a dovedit faptul ca in tarile precum China sau Japonia, unde se consuma foarte mult ceai verde, sansele de a dezvolta cancer scad semnificativ.

ceai verdeCeaiul verde nu este un medicament care sa trateze cancerul deja declarat, insa poate sustine tratamentul si mai mult decat atat poate preveni aparitia acestei maladii. Polifenolii din ceaiul verde inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si scad riscul de aparitie a cancerului.

 Ceaiul verde ajuta in tratarea cancerului de colon, de prostata, la san, ovarian si pulmonar.

  1. Cancerul de colon

Peste 490000 de oameni mor anual din cauza cancerului de colon. Cercetatorii americani au demonstrat faptul ca un consum regulat de ceai verde poate reduce numarul tumorilor si poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase.

  1. Cancerul de prostata

Bogat in catechine si polifenoli, ceaiul verde ajuta la prevenirea cancerului de prostata. Oamenii de stiinta au realizat un studiu pe 60 de barbati diagnosticati cu cancer de prostata. 30 dintre acestia au luat zilnic capsule de ceai verde. Dupa un an de zile, studiul a demonstrat ca in cazul barbatilor care nu au consumat capsule de ceai verde tumoarea la prostata s-a raspandit in timp ce in cazul celuilalt grup consumator de ceai acest risc a scazut cu pana la 60%.

  1. Cancerul la san

Polifenolii din ceaiul verde lupta cu succes impotriva celulelor canceroase, reducand semnificativ sansele de a dezvolta cancer la san. La un consum de 250 de pliculete de ceai pe an riscul aparitiei cancerului la san scade cu aproximativ 40%.

  1. Cancer ovarian

ceaiul verdeCercetatorii americani au realizat un studiu pe 200 de femei diagnosticate cu cancer ovarian. Acestea au fost impartite in doua grupe: o grupa care a consumat ceai verde si o alta care nu a consumat. Dupa trei ani de zile, din grupul femeilor care au baut ceai 78% erau in viata fata de doar 40% din grupul celor care nu au consumat ceai verde.

  1. Cancer pulmonar

Antioxidantii din ceaiul verde inhiba dezvoltarea tumorilor si reduc riscul de cancer pulmonar. S-a dovedit faptul ca fumatorii care consuma 2-3 cani de ceai verde pe zi sunt mai putin predispusi la cancer decat ceai care nu beau ceai.

Numeroasele studii dovedesc faptul ca ceaiul verde este foarte util in lupta impotriva cancerului. Bogat in polifenoli, ceaiul verde ofera protectie impotriva cancerului de colon, de prostata, la san, pulmonar sau ovarian. Consumati trei cesti de ceai verde pe zi pentru a tine cancerul la distanta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *