Nefrita

Nefrita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a rinichiului. Se manifesta prin prezenta sangelui in urina (hematurie), edeme si hipertensiune arteriala. Apare dupa o inflamatie provocata de un streptococ, stafilococ sau pneumococ (angina, scarlatina, erizipel, infectii ale pielii, pneumonie). Pacientul are dureri lombare puternice, aste­nie si cefalee. Apar modificari urinare, cu reducerea emi­siei de urina (oligurie) sau chiar suprimarea ei (anurie), prezinta in urina albumina (albinurie) si sange (hematurie), cresterea azotului sau chiar a ureei sanguine (azotemie, uremie), hipertensiune arteriala, endemie. Plantele medi­cinale recomandate in tratamente sunt: mesteacanul, cerentelul, salvia, teiul, musetelul, levantica, macrisul – iepurelui, porumbul, urzica-moarta-galbena sau alba, troscotul, coada-calului.

  • Tratamentul cu ceai de macrisul-iepureluiceaiuri pentru rinichi

Infuzia se prepara dintr-o lingura de frunze proaspete, oparite cu 500 ml de apa clocotita. Se lasa ceaiul la infuzat. Se beau 2 cani de ceai pe zi.

  • Tratamentul cu ceai de matase de porumb

Infuzia se prepara dintr-o lingura de matase de porumb, oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, nu se indulceste. Se ia, la fiecare 2-3 ore, cate o lingura de ceai. Diuretic energic si neiritant, ceaiul de porumb este un remediu major in tratarea afectiunilor aparatului urinar (nefrita, litiaza renala, cistita etc.).

  • Tratamentul cu ceai de urzica-moarta galbena sau alba

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta, oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2 cani de ceai pe zi. Tratamentul mai recomanda si bai de sezut cu infuzie preparata din 50 g de plante la un litru de apa clocotita.

  • Tratamentul cu lapte de troscot

Laptele de troscot se prepara dintr-o lingurita de plan­ai, oparita cu 250 ml de lapte clocotit. Se beau 3-4 cani de lapte de troscot pe zi.

  • Tratamentul cu ceai de coada-calului

Decoctul se prepara din 100 g de tulpini strivite fierte Intr-un litru de apa, 15-20 minute.

  • Tratamentul cu ceai de cerentel

Decoctul se prepara dintr-o lingura de radacini maruntite, fierte cu 250 ml de apa, timp de 10 minute, la foc domol. Ceaiul se va bea in trei reprize, dupa mesele principale. Se va face gargara si apoi se inghite.

  • Tratamentul cu ceai de salvie

lufuzia se prepara din 2 lingurite de planta oparite cu 100 ml de apa clocotita. Cu acest ceai se va face gargara si apoi se inghite.

Originally posted 2014-09-02 12:34:50.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *