Oxiuraza

Oxiuraza reprezinta infectarea intestinului cu oxiuri si ansamblul manifestarilor morbide care rezulta: prurit anal, diaree, greturi, varsaturi. Pacientul este foarte agitat, iar senzatia de mancarime nu-l lasa sa doarma. Fitoterapia recomanda tratamente cu: pelin, afin, sapunarita, usturoi, dovleac, crusin.

Tratamentul cu pelin

Infuzia se prepara din 20-30 g de planta oparite cu un litru de apa clocotita. Cu acest ceai se vor face bai locale. Pentru clisme se va utiliza ceaiul obtinut din 20-30 g de pelin, la care se vor adauga 10-15 g de flori de musetel, plantele fiind oparite cu un litru de apa clocotita.

Tratamentul cu ceai de afin

Infuzia se prepara dintr-o lingura de frunze de afin oparite cu 200 ml de apa clocotita. Ceaiul se bea caldut in 3 reprize, in decursul unei zile. Mai poate fi Iitilizat si maceratul la rece obtinut din 1,5 lingurita de bobite zdrobite, tinute in 400 ml apa rece, timp de 2 ore. Se va bea in 3 reprize, in decursul unei zile.

Tratamentul cu ceai de sapunarita

Decoctul se prepara din 40 g radacini maruntite fierte intr-un litru de apa, la foc domol, timp de 30 de minute. Pentru tratarea oxiurilor se fac bai de sezut si clisme.

Tratamentul cu ceai de usturoi

Infuzia se prepara din 80 g de usturoi pisat, oparit cu 500 ml de apa clocotita. Tratamentul consta in bai de sezut.

Tratamentul cu ceaiul preparat dupa reteta:

– coaja de crusin        40   g

– pelin                       40   g

Decoctul se obtine dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, fiert cu 250 ml de apa la foc domol. Ceaiul se bea pe stomacul gol, dimineata.

Tratamentul cu ceaiul preparat dupa reteta:

– pelin                        50 g

– flori de musetel          5 g

– coaja de crusin         10 g

– citrice                       10 g.

Ceaiul se obtine dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, fiert 5-10 minute la foc domol in 500 ml de apa. Tratamentul consta in a bea, dimineata si seara, cate o cana de ceai cald, timp de 4-5 zile.

Tratamentul cu seminte de dovleac

In cazul oxiurilor la copii, se administreaza zilnic 10-15 seminte, iar la adulti 20-30 de seminte de dovleac decojite. Se va avea grija ca la decojire pielita subtire a fiecarei se­minte sa nu fíe aruncata. Semintele vor fi mestecate bine inainte de a fi inghitite. Dupa aproximativ o ora-de la con­sumul semintelor, pacientul va bea o lingura de ulei de ricin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *